GreenMetric Çevreci Üniversiteler Türkiye Ulusal Çalıştayı Zonguldak’ta gerçekleştirildi…

06 Kasım 2019 Çarşamba

GreenMetric Çevreci Üniversiteler Türkiye Ulusal Çalıştayı,  Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde 4-5 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

2010 yılından bu yana Dünya üniversitelerini çevreci uygulamalar ve sürdürülebilirlik açısından değerlendiren GreenMetric (Yeşil Ölçüm) dünya çevreci üniversiteler platformunda 27 farklı üniversiteden akademik ve idari olmak üzere çok sayıda katılımcı yer aldı. Çalıştaya, Giresun Üniversitesi’ni temsilen, “Çevre Sorunları, Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi” Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özlem TUNÇ DEDE katıldı.

Çevreci Üniversiteler Ulusal Çalıştayı’nda yapı ve altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atık yönetimi, su yönetimi, ulaşım ve eğitim gibi GreenMetric sıralamasının temel kategorilerinin yanı sıra sıfır atık projesi uygulamaları, çevreci etkinlikler ve çevre konulu sosyal sorumluluk projeleri ele alındı.

Giresun Üniversitesi’nin GreenMetric ağına katılması konusunda çalışmalar yürüteceklerini belirten Çevre Merkez Müdürü  Dr. Öğr. Üyesi Özlem TUNÇ DEDE, çalıştayın oldukça verimli geçtiğini ve diğer üniversite temsilcileri tarafından paylaşılan bilgi ve tecrübelerin yapılması planlanan GreenMetric çalışmalarında oldukça faydalı olacağını vurguladı.